Levering af specialdesignede løsninger til en
konkurrencedygtig pris inden for
biogasopgradering, luft/gas-rensning, lugtfjernelse
og ammoniakseparation samt opkoncentrering.

Hvem er vi

Vi er en dansk virksomhed grundlagt i 2004 med mere end 39 anlæg fordelt på hele Norden tegnet og bygget af vores dedikerede ingeniører. Vores fokus på blandingen af bæredygtighed og effektivitet har gjort, at vi har udviklet et opgraderingsanlæg, som arbejder energieffektivt i et lukket system med minimalt behov for service og leverer en høj koncentration af biometan, som kan sendes direkte ud i naturgasnettet eller bruges til transport til stor fordel for miljøet.

Fordelene ved et amin opgraderingsanlæg fra Ammongas
 • Special designet anlæg tilpasset dit behov
 • Dyr forbehandling af biogassen er ikke nødvendigt
 • Opgraderingsproces uden tryk giver færre omkostninger i byggefasen og færre udgifter til vedligeholdelse
 • Lang levetid for komponenter
 • Mulighed for service aftale
 • Laveste strømforbrug på markedet
 • Intet netto vandforbrug i selve opgraderingsprocessen
 • Lille anlæg – høj effektivitet
 • Genvindingseffektivitet (metantab er 0,04 %) 99,96% 99,96%
 •  Oppetid, op til 99,9% 99,9%
 • Metankoncentration 99,6% 99,6%
 • Genvinding af varme 85% 85%

Hvorfor opgradere?

Opgraderet biogas, sikrer optimal udnyttelse af den rå biogas da den kan lagres på, fx, naturgasnettet. Dette betyder at den kan bruges hvor og hvornår der er brug for den.

Opgraderet biogas bliver i stigende grad, til fordel for miljøet, brugt i transporten, til bil, bus og lastbiler

Miljøfordele

Biometan fortrænger en tilsvarende mængde fossile brændstoffer.

Den reelle miljøgevinst er ca. 4 gange større end den direkte fortrængning af fossilt CO2. Samtidig er der en fordel i de færre lugtgener, den bedre udnyttelse af gyllens næringsstoffer samt den jordforbedrende virkning ved returnering af humusstofferne.

Grøn Politik

Den grønne biometan tæller i vores generelt pålagte CO2-reduktionskrav. Det er et mål, at alle fossile brændstoffer skal være udfaset i 2050.  Deri er biometan et meget vigtigt element, og det er estimeret, at andelen af biometan i naturgasnettet allerede når 11 % i 2018.

 

Danmark som foregangsland

Ifølge Verdensbanken er Danmark verdensmester, når det kommer til vedvarende energi. Vores unikke grønne omstilling af gasnettet – førende i Europa – er medvirkende til dette.  En position, som både politikerne og landbruget satser kraftigt på at beholde.

Anker Jacobsen

Anker Jacobsen

Administrerende direktør hos Ammongas

Regeringen har en storstilet plan om at udfase alle fossile brændstoffer senest i 2050. Her spiller biogas og opgradering af biogas en stor rolle, og allerede i 2018 skal andelen af opgraderet biogas i naturgasnettet være på 11 %. En imponerende bedrift i betragtning af, at det er sket på kun få år. Det er en bedrift, Ammongas er meget stolt af at have været med til at yde, og vi glæder os til at kunne gøre en endnu større forskel i fremtiden.

Boe Madsen - Kunde

Boe Madsen - Kunde

Administrerende direktør hos Madsen Bioenergi

Vi har været meget glade for vores opgraderingsanlæg fra Ammongas. Det kører upåklageligt med planlagt service en enkelt gang om året og vi kører med en oppetid på 99,9%. Hos os har vi haft meget fokus på effektivitet, oppetid og genvinding af varmen. Medarbejderne hos Ammongas har været gode til at hjælpe os, og det er lykkedes til vores fulde tilfredshed.

Frederikssund

Ammoniakstripper

Skive

Opgraderingsanlæg

Stavanger

Opgraderingsanlæg

Vaasa

Opgraderingsanlæg